e-bilten ZKD-a Bez uveza

Objavljeno: 4. studenoga 2021.

Poziv autorima

Dragi ZKD-ovci, pripremamo novi e-bilten ZKD-a – Bez uveza. On je mlađi brat našeg časopisa Novi uvez.
U e-biltenu će se objavljivati kraći prikazi, izvještaji, najave i sve ostalo što je važno za naše Društvo, knjižničarsku struku i zajednicu.
Pošaljite nam tekstove o aktivnostima, događanjima, programima, projektima i uslugama svojih knjižnica – tako će sve što činite postati vidljivije i inspirativno će djelovati na druge kolege knjižničare te nas sve potaknuti na osmišljavanje novih programa, buduća umrežavanja i suradnje.

Prilozi pri slanju trebaju biti oblikovani prema uputama u nastavku.

 

Željno čekamo vaše tekstove!

 

O elektroničkom biltenu Bez uveza

Bez uveza elektronički je bilten Zagrebačkoga knjižničarskog društva koji izlazi pet puta godišnje (veljača, travanj, lipanj, listopad, prosinac) radi ažurnog informiranja čitatelja o događanjima i aktivnostima u knjižnicama na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U biltenu se objavljuju najave, vijesti i kratki prikazi članova Zagrebačkoga knjižničarskog društva i ostalih zainteresiranih autora na poziv uredništva.

Bilten je u otvorenome pristupu i u cijelosti dostupan na mrežnim stranicama Društva. Tekstovi se mogu čitati, preuzimati, dijeliti i koristiti uz poštivanje autorskih prava. Nije dopušteno koristiti se njima u komercijalne svrhe, sukladno CC BY-NC-ND licenci.

 

Upute autorima elektroničkog biltena Bez uveza

  • Maksimalna duljina teksta je 900 riječi (5400 znakova s razmacima), font Times New Roman (veličine 12), prored 1,5 i obostrano poravnanje.
  • Na početku teksta obavezno navesti: ime i prezime autora, službenu adresu elektroničke pošte i ustanovu zaposlenja.
  • Tekstovi se šalju u .doc ili .docx formatu. U zasebnom privitku moguće je poslati najviše dvije fotografije (u JPG formatu, što bolje rezolucije).
  • Prilozi i fotografije šalju se na e-adresu: bez.uveza@gmail.com
  • U nazivu datoteke treba stajati naslov članka, ime i prezime autora.
  • Bilten objavljuje tekstove koji nisu prethodno objavljeni niti poslani na objavu drugomu glasilu.
  • Rok za predaju tekstova je tri tjedna prije izlaska sljedećeg broja, što će pravodobno biti najavljeno na mrežnoj stranici ZKD-a.
  • Uredništvo zadržava pravo na manje izmjene teksta, lekturu i grafičko oblikovanje teksta, kao i neprihvaćanje radova koji nisu odgovarajućeg opsega i stila.

Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više