Digitalizirana zagrebačka baština: 2007. – 2022.

Objavljeno: 9. studenoga 2022.

15 godina projekta Digitalizirana zagrebačka baština: 2007. – 2022.

Mjesto održavanja: Gradska knjižnica, Starčevićev trg 4, Zagreb,
Organizator: Knjižnice grada Zagreba
Datum održavanja: 1. prosinca 2022.
Način održavanja: hibridno

Stručnim skupom povodom 15 godina provedbe projekta Digitalizirana zagrebačka baština bit će široj kulturnoj i znanstvenoj zajednici predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, njegov doprinos povećanju dostupnosti knjižničnih sadržaja, razvoju knjižnične djelatnosti, stručnom usavršavanju djelatnika, kao i suradnji s drugim baštinskim ustanovama. Uz predstavljanje i analizu digitalizacijskih projekata u Hrvatskoj, dio izlaganja bit će posvećen problematici autorskih prava i korištenju digitalizirane građe u stručne, znanstvene i edukativne svrhe. Skup će predstaviti i nove tehnologije trajne pohrane, agregacije i kriptografske zaštite digitalne imovine.

Skup je namijenjen knjižničarima, arhivistima, kustosima, muzejskim i drugim djelatnicima i stručnjacima koji sudjeluju u programima digitalizacije građe.

Skup će se u hibridnom obliku održati 1. prosinca s početkom u 9 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, Odjel za djecu i mladež, Starčevićev trg 4.
Za online sudjelovanje potrebno je registrirati se na poveznici:
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUpceCrrjIrEtxGyTIe5GWPl1Z6hb8GzACb

Broj sudionika je ograničen na 100.

Svi prijavljeni nakon registracije dobit će poruku e-pošte s informacijom kako se pridružiti sastanku.

Skup je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Sponzor skupa je tvrtka ArhivPRO.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više