Deseti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata

Objavljeno: 28. travnja 2021.

Obljetnički Deseti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata – skup posvećen digitalizaciji kulturne i znanstvene baštine, sustavima za upravljanje digitalnom građom, digitalnim proizvodima i uslugama te promociji digitalizacijskih projekata – održat će se virtualno 6. i 7. svibnja 2021. u organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Središnja tema ovogodišnjeg D-festa područje je digitalnog objedinjavanja građe i podataka te izgradnja suradničkih sustava kao simbolički naglasak obljetničkog D-festa kojim se želi ukazati i na njegovu ulogu u razvoju i promociji digitalizacije građe u Republici Hrvatskoj.

Program u kojem ćete pronaći predavanja o temama digitalnoga objedinjavanja, predstavljanja digitalnih zbirki i njihove kreativne nadgradnje te nizu drugih tema koje su sadržane u dvama danima izlaganja kao i u posterskome bloku izlaganja dostupan je na mrežnim stranicama Festivala.

Prijaviti se možete preko poveznice.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više