Dan Knjižnica grada Zagreba

Objavljeno: 7. prosinca 2020.

Knjižnice grada Zagreba 7. prosinca slave svoji dan – kada je prije 113 godina osnovana Gradska knjižnica na inicijativu Družbe „Braće Hrvatskog Zmaja“.

Ovogodišnje obilježavanje odvija se u promijenjenim okolnostima zbog epidemioloških prilika i većina sadržaja bit će dostupna na mrežnim stranicama.

Velike obljetnice bilježe knjižnice: 75 godina slavi Knjižnica Vrapče, 70 godina Knjižnica Dubrava, 40 godina Knjižnica Voltino i Knjižnice M-2, 35 godina Knjižnica Knežija, 30 godina Knjižnica Augusta Cesarca Ravnice i Špansko- jug, te 10 godina Knjižnica Augusta Cesarca Šubićeva.

Povodom Dana Knjižnica grada Zagreba objavljena je glazbena čestitka nastala iz programa Glazbenog odjela Gradske knjižnice „Upoznajmo glazbene instrumente“ u kojem je nastupio Duhački kvintet studenata Muzičke akademije.

Premijerno je prikazan film „Pionirska knjižnica – rane godine“ snimljen povodom 70 godina Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.

Uz ovu obljetnicu bit će postavljena izložba „U čemu smo najbolji“, jedini program koji se održava uživo. Izložba će se moći razgledati u auli Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6.

Više informacija na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više