Dan hrvatskih knjižnica 2022.

Objavljeno: 3. studenoga 2022.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga kao jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom: Misli na sebe – čitaj!
Na to se nadovezuje i ovogodišnji moto Dana hrvatskih knjižnica: Misli na sebe – dođi u knjižnicu!

Dobitnica priznanja „Knjižnica godine“ za 2022. godinu je Gradska knjižnica Marka Marulića iz Splita.

Središnja svečanost Dana hrvatskih knjižnica te dodjela priznanja „Knjižnica godine“ održat će se 11. studenoga 2022. u 12.30 sati u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma, Tončićeva ulica 1, Split. Nakon kulturno-umjetničkog programa moći će se posjetiti Knjižnica Dalmatina – novi poetsko-glazbeni odjel GKMM-a sa Spomen sobom Ljube Stipišića Delmate i privatnom knjižnicom Jakše Fiamenga u Zagrebačkoj 4.

Više informacija na mrežnoj stranici HKD-a.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više