Svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 2014.

Objavljeno: 4. studenoga 2014.

Hrvatsko knjižničarsko društvo je na 37. skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva, održanoj u Tuhelju 30. rujna 2010., donijelo  odluku da se 11. studenoga, na dan kada je 1960. godine Sabor NRH donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama, obilježava kao Dan hrvatskih knjižnica. Cilj ovakve manifestacije je ukazivanje javnosti na knjižnice i njihove aktivnosti te  upoznavanje s mnogostrukim i važnim poslanjem i ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnje stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima.

U utorak 11. studenoga 2014. u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva održat će se središnja nacionalna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica 2014.

Svečanost će se održati u Sisku, u Dvorani Kazališta 21, na Trgu grada Heidenheima 3 s početkom u 10.30 sati. Program započinje okupljanjem uzvanika, a središnja svečanost obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica  počinje u 12:30  vođenom šetnjom gradom uz obilazak Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, kulturnih znamenitosti i Gradskog muzeja Sisak. Od 14:00 do 15:00 na rasporedu je obilazak utvrde Stari grad, nakon čega je od 15:00 –do 16:00 predviđen domjenak u Restoranu Stari grad.

Hrvatsko knjižničarsko društvo prigodom proslave Dana hrvatskih knjižnica 11. studenoga 2014. organizira zajednički prijevoz na relaciji Zagreb – Sisak – Zagreb.

Svi zainteresirani za organizirani prijevoz trebaju se prijaviti putem prijavnice
Polazak iz Zagreba je u 9:00 sati (stražnja, zapadna strana NSK), a povratak iz Siska je u 16:00 sati.

Molimo sve koji planiraju doći na svečanost u vlastitoj organizaciji da organizatoru što prije potvrde svoj dolazak odnosno da jave ukupan broj osoba koje će doći  na svečanost iz pojedine knjižnice, i to najkasnije do 7. studenoga 2014. (petak) na e-mail adresu hkd@hkdrustvo.hr ili na broj telefona 01/6159320.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više