Čitateljski maraton “Minuta za čitanje”

Objavljeno: 20. listopada 2020.

U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada odvijat će se maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje.

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva knjižnice da se uključe u akciju čitanja naglas, animirajući svoje korisnike da od 15. do 22. 10. na njihove adrese elektroničke pošte šalju svoje videozapise čitanja u trajanju od jedne minute. Pročitani tekstovi trebaju biti povezani s temom Mjeseca hrvatske knjige, a knjižničari mogu pomoći korisnicima da svoju snimku naprave u knjižnici.

Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca.

Više informacija na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više