Biblioterapija u radu s mladima

Objavljeno: 21. studenoga 2023.

39. (uživo) ZKD forum

„Biblioterapija u radu s mladima“

Srijeda, 29. studenog 2023. u 10 sati

Konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (2. kat)

Organizatori: Zagrebačko knjižničarsko društvo i udruga Balans centar za biblioterapiju

 

Uslijed velikih izazova za očuvanjem mentalnog zdravlja posljednjih godina puno se govori o biblioterapiji kao o jednoj od kreativnih terapija, ali i učinkovitoj preventivnoj metodi koja potiče i podržava osobni rast i razvoj.

Ivana Bašić, autorica knjige “Biblioterapija i poetska terapija – priručnik za početnike” i Iva Šišak, školska knjižničarka, kroz kraće će izlaganje upoznati polaznike s teorijom i osnovnim principima interaktivne razvojne biblioterapije, a poseban naglasak bit će stavljen na dobrobiti koju djeca i mladi mogu imati od ovakvog pristupa.

Nakon izlaganja nekoliko primjera dobrih praksi koje predavačice provode u svojim školama, slijedi radionica u kojoj će sudionici kroz razgovor i vođene zadatke iskusiti interaktivnu biblioterapiju, a zatim se na primjeru jedne priče za mlade upoznati s osnovnim koracima pripreme za ovakvu vrstu rada s učenicima.

Ivana Bašić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti (OŠ Gustava Krkleca, Zagreb), predsjednica udruge Balans centar za biblioterapiju
Iva Šišak, školska knjižničarka (OŠ Mladost, Zagreb), dopredsjednica udruge Balans centar za biblioterapiju

 

U radionici će moći sudjelovati 40 knjižničara, a prijave su otvorene do popunjena mjesta.
Svako odustajanje od prijave molimo prijaviti na lorena.martinic2@gmail.com

Link za prijavu sudjelovanja:
https://forms.gle/hsnhLEBHYg3vGqaf9

 

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više