Bez uveza god.2, br.2 (2022)

Objavljeno: 11. svibnja 2022.

Stigao je novi broj našeg e-biltena Bez uveza!

Ekipa je ugodno porazgovarala s Petrom Lukačićem (Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica), a kako je tema broja zajedništvo i suradnja prilozi su podijeljeni u 4 kategorije – radimo zajedno, čitajmo zajedno, učimo zajedno i obilježavamo zajedno.

Poigrali smo se u knjižnici (Narodna knjižnica Vrbovec), napravili slikovnicu, sudjelovali u modnoj reviji (Gradska knjižnica Ivanić-Grad), napisali ljubavno pismo (KGZ – Knjižnica Sesvete) zaletili se u Američki kutak pogledati mural (American Corner Zagreb; Knjižnica Jelkovec; KGZ – Knjižnica Augusta Cesarca; Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića; Medioteka Kgz), a onda smo se bacilli na učenje – o aromaterapiji, o kompetencijama dječjih knjižničara (KGZ – Knjižnica Medveščak; Hrvatsko Knjižničarsko Društvo), a IRB (Centar za znanstvene informacije Instituta Ruđer Bošković) nas je naučio kako Kolokviji ne moraju biti strašni, a KEKS-i mogu biti još slađi.

Zajedno smo obilježili Dan NSK (NACIONALNA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA U ZAGREBU), Svjetski dan voda (KGZ – Knjižnica Božidara Adžije), Zagorkine književne dane  i Svjetski dan poezije (Gradska Knjižnica Velika Gorica; Gradska knjižnica Velika Gorica – Središnji odjel za odrasle), jer knjižničari su takvi, svestrani i uvijek spremni organizirati neko događanje.

 


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više