Ažuriranje evidencije članstva ZKD-a

Objavljeno: 10. ožujka 2016.

Poštovani članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva,

Obavještavamo vas da smo pristupili ažuriranju evidencije članstva što smo obvezni učiniti na temelju odredbi Zakona o udrugama (NN, 74/2014. Čl. 12.) i Statuta ZKD-a (Čl. 13.). Stoga vas molimo da se odazovete ovom pozivu i ispunite prijavnicu za člana (dostupna u prilogu pisma). Ažurna evidencija članova nije samo zakonska i statutarna obveza već izvor podataka o plaćenoj članarini za utvrđivanje kvoruma na skupštini, kontaktima s članstvom, uvažavanje afiniteta članova za uključivanje u konkretne aktivnosti Društva, predlaganje članova za radne i projektne timove i slično.

Molimo ispunjavanje i tiskane i elektroničke verzije prijavnice radi kompletiranja baze podataka u oba oblika, te osobnog potpisa na tiskanoj verziji kao garanciji točnosti podataka.

Lijepo vas molimo da precizno upišete podatke u svim rubrikama, jer Zakon nalaže da popis članova obvezno sadrži podatke o osobnom imenu, OIB-u, datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva kao i druge podatke kojima želimo ažurirati našu bazu. Osobito molimo da precizno upišete aktivnu elektroničku adresu putem koje će se u buduće isključivo vršiti dijeljenje obavijesti o aktivnostima ZKD-a. Smatramo da će se na taj način konačno otkloniti uočeni nedostatci u isporuci elektroničke pošte kod nekih primatelja.

Molimo vas da ispunjene i potpisane prijavnice za člana (tiskane i elektroničke) pošaljete na onog člana radne grupe po vrsti knjižnica u kojoj radite.

Ujedno vas molimo da sve primjedbe i zapažanja u svezi ažuriranja članstva žurno uputite članovima Radne grupe radi što kvalitetnijeg konačnog rezultata. Budući da aktivnosti na ažuriranju članova ZKD-a obuhvaćaju sve članove, molimo vas da obavijest proslijedite i drugim kolegicama i kolegama koji iz nepoznatih razloga nisu primili ovu obavijest. Također, slobodno proslijedite i svim knjižničarima iz Zagreba i Zagrebačke županije koji su zainteresirani za učlanjenje u ZKD.

Radi efikasnije provedbe ove zadaće, Upravni odbor ZKD-a formirao je Radnu grupu u kojoj su pojedinci zaduženi za članove prema vrsti knjižnica u kojima rade ili su radili prije umirovljenja.

Članovi Radne grupe u sljedećem sastavu:

Sanja Vukasović-Rogač – zadužena za članove iz KGZ-a

sanja.vukasovic.rogac@kgz.hr

Knjižnice Grada Zagreba

Starčevićev trg 6; 10 000 Zagreb

 

Zrinka Udiljak-Bugarinovski  – zadužena za članove iz visokoškolskih knjižnica

zudiljak@efzg.hr

Ekonomski fakultet Zagreb

Trg J.F. Kennedyja 6; 10000 Zagreb

Anita Marin – zadužena za članove iz NSK

amarin@nsk.hr

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Hrvatske bratske zajednice 4; 10 000 Zagreb

 

Iva Grisogono zadužena za članove iz školskih knjižnica

iva.grisogono@skole.hr

Tehnička škola Zagreb

Palmotićeva 84; 10 000 Zagreb

Marija Šimunović – zadužena za članove iz specijalnih knjižnica

msimunov4@efzg.hr

Ekonomski fakultet Zagreb

Trg J.F. Kennedyja 6; 10000 Zagreb

 

Blaženka Peradenić-Kotur – zadužena za članove iz knjižnica Zagrebačke županije i umirovljenike; koordinacija

bkotur@nsk.hr

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Hrvatske bratske zajednice 4; 10 000 Zagreb

 

Srdačan pozdrav,

mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur,

predsjednica ZKD-a

 


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više