6. dani ICARUS Hrvatska: “Archives – borders, identities, reflections”

Objavljeno: 22. ožujka 2021.

ICARUS Hrvatska u suradnji s Filozofskim fakultetom u Rijeci i drugim partnerima najavljuje 6. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom Archive – borders, identities, reflections.

6. dani ICARUS-a u Hrvatskoj održati će se u virtualnom obliku 25. – 26. ožujka 2021.

Međunarodna konferencija ICARUS Dani u Hrvatskoj svake godine okuplja 160 – 200 stručnjaka iz dvadesetak zemalja koji predstavljaju suvremene trendove i aktivnosti na digitalizaciji i zaštiti pisane baštine, razvoju i promociji kulturnih i znanstvenih mreža te tekuće arhivske i baštinske projekte i programe diljem Europe, s naglaskom na iskustva i mogućnosti hrvatskih ustanova i stručnjaka na ovom području i njihovo aktivno uključivanje u međunarodnu praksu i stručna događanja..

Prijave sudjelovanja, program i ostale informacije na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više