Mjesec hrvatske knjige 2013.

Objavljeno: 5. srpnja 2013.

Programski odbor manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2013. nastavlja s pripremama za ovogodišnju manifestaciju

Na 2. sjednici usvojen je moto ovogodišnje manifestacije i glasi Tko čita (ne) skita. Nacionalni kviz za poticanje čitanja nosi naziv „Pročitaj tri dnevnika i pobijedi“.

Više o kvizu možete pronaći na http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621.

Od središnjih programa izdvajamo: 23.10. održat će se tradicionalna zajednička manifestacija ove godine pod nazivom Čitajmo na glas, a 11. 11. obilježit ćemo Dan hrvatskih knjižnica. Također, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva održat će akciju “Natjecanje u čitanju naglas” koje se organizira u okviru Europske godine čitanja naglas „Čitajmo naglas, čitajmo zajedno“. Akcija je zamišljena kao natjecanje za učenike osnovnih škola (od 3. – 8. razreda) u gradovima Republike Hrvatske. Cilj je ove akcije poticanje čitanja i čitanja naglas, razvoj čitalačkih navika, popularizacija knjige te poticanje pozitivnog natjecateljskog duha.

Svi redovni programi mogu se unositi u obrazac za programe od 1. srpnja do 1. rujna 2013. godine (kako je već uobičajeno) na adresi http://www.arhiva.kgz.hr/administracija/mhk/profil.asp. Sve ostale novosti u svezi manifestacije možete pratiti na našim web stranicama na adresi http://www.kgz.hr/default.aspx?id=6584 ili Portalu narodnih knjižnica http://www.knjiznica.hr/home.php

Kontakti: Zdenka Sviben i Vanja Štalec Obradović, KGZ-Gradska knjižnica, tel. 01 4694328, e-mail: zdenka.sviben@kgz.hr, vanja.stalec@kgz.hr

Mjesec hrvatske knjige 2013. održat će se od 15. listopada do 15. studenoga 2013.
Otvorenje Mjeseca hrvatske knjige će biti u Labinu gdje se otvara nova knjižnica u dijelu prostora nekadašnjeg rudnika.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više