13. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!”

Objavljeno: 29. lipnja 2018.

Uključite se u 13. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” kojeg organizira Hrvatsko čitateljsko društvo, a ima za cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti.

Natjecati se mogu fotografi amateri bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita.

Hrvatsko čitateljsko društvo već trinaestu godinu objavljuje svoj foto natječaj pod nazivom „Smiješak …čitajte!“, čijoj kvaliteti pridonosi već petu godinu podrška Hrvatskog fotosaveza.
Natjecati se mogu fotografi amateri bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Ocjenjivačku komisiju imenovat će organizator natječaja, Hrvatsko čitateljsko društvo koja će od ukupnog broja prijavljenih radova na natječaj odabrati 3 pobjedničke fotografije. Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail hcd.hcd@gmail.com ili hcd@hcd.hr

Fotografski natječaj počinje 1. srpnja i traje do 25. kolovoza 2018. godine, a pobjednike ćemo proglasiti 7. rujna 2018. na stručnom skupu povodom Međunarodnog dana pismenosti.

Pravila natječaja “Smiješak… čitajte”

Prijavnica 2018.

Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća ostvarena je putujuća izložba najbolji foto radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama i svaka zainteresirana knjižnica, ustanova, škola ili druga pravna osoba s adekvatnim prostorom može ju dobiti besplatno, no snosi troškove slanja na novu adresu postava.

Nadamo se da želite s nama ostati u kontaktu i primati obavijesti o događanjima Hrvatskoga čitateljskog društva. U svakom trenutku možete nas kontaktirati na hcd@hcd.hr i  bit ćete odjavljeni s naše mailing liste.

Hrvatsko čitateljsko društvo // Croatian Reading Association (CroRA)
Trg Eugena Kvaternika 11
43000 Bjelovar
Hrvatska // Croatia

Mrežno mjesto: www.hcd.hr
E-bilten HČD-a: http://hcdbilten.wordpress.com/


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više