11. festival znanosti

Objavljeno: 18. travnja 2013.

U Galeriji umjetnina u Splitu svečano je otvoren 11. festival znanosti.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima na području znanosti.

Središnja tema ovogodišnjeg festival je “Budućnost”, svečanosti su nazočili predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Sveučilišta u Splitu.

Uz svečanost otvaranja održat će se i niz demonstracija i radionica, nakon čega u idućih tjedan dana, sve do 27. travnja, slijedi veliki broj aktivnosti (diskusije, radionice, znanstvenih kafići, tribine, predstava, izložba, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način.

Festival će se ove godine ceremonijalno završiti u petak, 26. travnja na Rivi uz zatvaranje vremenske kapsule u koju će se pohraniti ideje i percepcije o budućnosti, djece vrtićke i školske dobi, ali i odraslih. Kapsula će se ponovno otvoriti za 20 godina u sklopu Festivala znanosti.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više