100 % domaće: hrvatski autori u Godini čitanja

Objavljeno: 21. rujna 2021.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga 2021.) Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i Foto-kino klub Đakovo organiziraju fotografski natječaj i izložbu fotografija pod nazivom

100 % domaće: hrvatski autori u Godini čitanja“.

Budući da je 2021. godina ujedno Godina čitanja, a da je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige “Hrvatski autori u Godini čitanja”, ovaj 5. fotonatječaj ima istu temu.

Tema je „100 % domaće: hrvatski autori u Godini čitanja“, a fotografija treba prikazivati nešto od sljedećeg :

  • motiv ili prizor koji asocira na književno djelo hrvatskog autora
  • hrvatskog autora ili nešto što simbolizira nekog hrvatskog autora (skulpturu autora ili ulicu autora ili… budite kreativni!)
  • knjigu hrvatskog autora ili kadar u kojem netko čita knjigu hrvatskog autora
  • hvatanje ukoštac s hrvatskom knjigom i čitanjem (na ozbiljan, duhovit ili kakavgod način! – podsjećamo da je moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige “Ajmo hrvati se s knjigom!”: taj moto ima dvostruku konotaciju – asocira na hrvatsku književnost i na šaljiv način daje poticaj pojedincima da se uhvate ukoštac s knjigom i čitanjem).

Više informacija o natječaju provjerite na mrežnoj stranici Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo.

Prijave na natječaj na poveznici.


Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više