O časopisu

Novi uvez, glasilo Zagrebačkoga knjižničarskog društva, elektronički je časopis u kojemu se objavljuju radovi članova Zagrebačkoga knjižničarskog društva i ostalih zainteresiranih autora. Časopis u kontinuitetu od 2003. godine izlazi dva puta godišnje – u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama Društva. Ukoliko nije drugačije naznačeno, članci za buduće brojeve primaju se tijekom cijele godine.

Politika recenziranja časopisa

Za objavu se prihvaćaju izvorni znanstveni, pregledni i stručni članci. Iznimno se za objavu prihvaćaju i druge vrste radova. Svi stručni i znanstveni radovi prolaze kroz jednostruku slijepu uredničku recenziju. Kategorizacija stručnih i znanstvenih radova vrši se na temelju uredničke recenzije. Kategorizacija rada vidljiva je u zaglavlju pojedinog rada. Radovi koji nisu stručni i znanstveni automatski su u kategoriji “ostalo” i ne dodjeljuje im se posebna kategorizacija u zaglavlju.

Izjava o otvorenom pristupu i licenciranju

Časopis je u dijamantnom otvorenome pristupu i u cijelosti dostupan na mrežnim stranicama Društva. Radovi se mogu čitati, preuzimati, dijeliti i koristiti pod uvjetom poštivanja autorskog prava. Iste nije dozvoljeno koristiti u komercijalne svrhe, sukladno CC BY 4.0 licenci. Autori radova zadržavaju autorsko pravo, a prilikom objave rada ne naplaćuju im se nikakvi troškovi (engl. APC).

Politika (samo)arhiviranja radova

Autori imaju pravo svoj rad pohraniti u institucijske i tematske repozitorije i arhive uz pravilno navođenje autorstva rada te poveznicu na mrežne stranice časopisa. Arhiva časopisa dostupna je na mrežnim stranicama Zagrebačkog knjižničarskog društva i Hrvatskom arhivu weba

 

Impressum:

Novi uvez
Glasilo Zagrebačkoga knjižničarskog društva
Izdaje: Zagrebačko knjižničarsko društvo
Starčevićev trg 6, 10 000 Zagreb
ISSN 1845-2434

Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više