ZKD IFLA volonteri

Na IFLA WLIC2019 u Ateni sudjelovali su volonteri Zagrebačkog knjižničarskog društva. Kako funkcionira način volontiranja, tijek volontiranja na IFLA-inom kongresu, ali i svoje dojmove, knjižničari, sudionici ove međunarodne konferencije rado dijele sa svojim kolegama na (ne)formalnim susretima i druženjima.

O sudjelovanju volontera i njihovoj grčkoj avanturi na ovogodišnjoj IFLA-i možete pogledati  prezentaciju koju su spremili za rujanski forum Zagrebačkog knjižničarskog društva na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=zM9IQovFHGs.

Pisati im i postaviti bilo koje pitanje vezano za volontiranje na međunarodnom knjižničarskom skupu možete na adresu elektroničke pošte zkd.iflavolonteri@gmail.com.

Volontirajmo zajedno!

Volonteri IFLA-e Zagrebačkog knjižničarskog društva.

 

 

IFLA WLIC 2020

Kratke upute za volontere:

  1. Prijavljuje se ispunjavanjem online obrasca koji je objavljen na mrežim stranicama IFLA WLIC 2020.: https://2020.ifla.org/call-for-volunteers/ na kojoj se nalaze i upute za volontere. Potrebno je samo ispuniti obrazac, ne treba priložiti životopis niti motivacijsko pismo.
  2. Obrazac se sastoji od pitanja željenih poslova, znanja službenih jezika IFLA-e, iskustva u volontiranju i sl. Potrebno je označiti željene opcije (moguće je za probu proći kroz upitnik I pogledati kako izgleda, bez odabira “submit”. U tom slučaju sustav neće spremiti Vašu prijavu.)
  3. Prijave su otvorene do 20.12.2019. godine.
  4. Prihvaćeni volonteri dobiju odgovor od organizatora, a na mrežnim stranicama navedeno je da će detaljnije obavijesti poslati u ožujku 2020.

 

Nekoliko je pitanja na koja bismo vam skrenuli pozornost:

– jeste li član nacionalnog knjižničarskog društva i ako da kojeg; primjerice (Croatian Library Association – Zagreb Library Assotiation)

– navedeno je da su se volonteri dužni odazvati na treninge u svibnju i lipnju 2020., no međunarodnim volonterima treninzi će biti ponuđeni online

– volonteri mogu prijaviti i posterska izlaganja i predavanja (prijave za posterska izlaganja su do 31.1.2020., više na: https://2020.ifla.org/conference-programme/call-for-posters/); raspored volonterskih obaveza je fleksibilan pa je izlagačima omogućeno slobodno vrijeme za izlaganja svih vrsta

– ako institucija u kojoj su zaposleni nije spremna snositi dio troškova, volonteri sami snose troškove organizacije puta, smještaja i koriste godišnji odmor, no ako na pitanje u upitniku ,,pokriva li Vam poslovac troškove”, odgovorite “da” imate veće izglede da budete izabrani za volontera

 

Sugestija: prijavite se za volontera ili izlaganje jer se može odustati bez ikakvih obaveza i posljedica, no naknadna prijava nije moguća.

Nakon što ste se prijavili, javite se i tajniku na e-adresu: info@zkd.hr da bismo znali koliko ide volontera ZKD-a i da organiziramo zajednički sastanak.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-adresu: zkd.iflavolonteri@gmail.com

Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više