Uloga stručnog knjižničarskog društva danas
06. 10. 2015. U 13:32

40GODINAZKD-A_blue

Okrugli stol: Uloga stručnog knjižničarskog društva danas

U povodu 40. obljetnice osnutka ZKD-a

Mjesto i vrijeme održavanja:
Zagreb, Kuća Europe, Ulica A. Cesarca 6-8
petak, 20. studenoga 2015. godine

Organizator: Zagrebačko knjižničarsko društvo

Potpora: Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport i Kuća Europe – Predstavništvo Europske komisije i Informacijskoga ureda Europskoga parlamenta u RH.

Tema Okruglog stola: Uloga stručnog knjižničarskog društva danas – U povodu 40. obljetnice osnutka ZKD-a predviđa teme vezane uz ulogu i razvoj knjižničarskog društva u skladu s izazovima vremena, razmjenu iskustava dobre prakse i aktivnosti knjižničarskih društava u regiji te unaprjeđivanje regionalne suradnje. Na taj način želi se ukazati na ulogu profesionalnih knjižničarskih društva danas, na moguće potrebe i promjene u djelovanju društava kako bi se unaprijedila percepcija i pozicija knjižničarske profesije kod korisnika knjižnica, njihovih osnivača i pripadnika šire kulturne i znanstvene zajednice.

Predviđeno je sudjelovanje desetak pozvanih predavača, od čega troje iz inozemstva. Očekuje se više od stotinu sudionika – knjižničara svih vrsta knjižnica iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije te predstavnika svih regionalnih knjižničarskih društava u RH i susjednih zemalja.

Članovi Programskog i organizacijskog odbora: Iva Grisogono, Danka Hajsig, Vedrana Juričić, Blaženka Peradenić-Kotur, Marija Šimunović, Zrinka Udiljak–Bugarinovski i Sanja Vukasović-Rogač.

Za sudjelovanje na skupu nije predviđena kotizacija.

Program Okruglog stola (PDF)