O časopisu

Novi uvez, glasilo Zagrebačkoga knjižničarskog društva, elektronički je časopis u kojemu se objavljuju radovi članova Zagrebačkoga knjižničarskog društva i ostalih zainteresiranih autora, a vezani su ponajprije za aktivnosti Društva ili njegovih članova s područja Zagreba i Zagrebačke županije. Časopis u kontinuitetu od 2003. godine izlazi dva puta godišnje – u lipnju i prosincu – u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama Društva.

Časopis je u otvorenome pristupu i u cijelosti dostupan na mrežnim stranicama Društva. Radovi se mogu čitati, preuzimati, dijeliti i koristiti pod uvjetom poštivanja autorskog prava. Iste nije dozvoljeno koristiti u komercijalne svrhe, sukladno CC BY-NC-ND licenci. 

Stalne rubrike u časopisu su: ZKD događanja, Skupovi i konferencije u zemlji i inozemstvu, Iz naših knjižnica. Kategorizacija radova vrši se na temelju uredničke recenzije

 

Impressum:

Novi uvez
Glasilo Zagrebačkoga knjižničarskog društva
Izdaje: Zagrebačko knjižničarsko društvo
Starčevićev trg 6, 10 000 Zagreb
ISSN 1845-2434

Postani član

Učlanjenjem u Zagrebačko knjižničarsko društvo (ZKD) plaća se niža cijena kotizacije za sudjelovanje na stručnim skupovima u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva (HKD). Svaki član ima mogućnost objavljivati radove i uređivati publikacije HKD te raditi u stručnim tijelima i u samom Društvu što je jedan od uvjeta za napredovanje u više zvanje. Također, članovi ZKD-a imaju pravo na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba.

Postani član Zagrebačkog knjižničarskog društva.

Pročitaj više