Nagrada „Tibor Tóth“ za 2018. godinu
22. 11. 2018. U 12:30

Nagrada „Tibor Tóth“ za 2018. godinu dodijeljena Ivanu Kraljeviću za doprinos zelenim knjižnicama

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo svoju je Nagradu „Tibor Tóth“ za 2018. godinu dodijelilo Ivanu Kraljeviću iz Sveučilišne knjižnice u Puli za doprinos razvoju zelenih knjižnica.

Hrvatsko informacijsko i dokumentacijsko društvo utemeljilo je Nagradu „Tibor Tóth“ u znak javnoga priznanja koje se dodjeljuje stručnjacima i znanstvenicima mlađe i srednje generacije za značajan doprinos na području informacijskih znanosti i djelatnosti. Nagrada je nazvana imenom mr. sc. Tibora Tótha, istaknutoga hrvatskog informacijskog stručnjaka i znanstvenika koji je svojim radom unaprijedio i promicao informacijske znanosti i djelatnosti na opću dobrobit naše zajednice.

U obrazloženju odluke navodi se da se Odbor rukovodio time da dobitnik nagrade treba, poput Tibora Tótha, pružati doprinos kako na znanstvenom i stručnom planu tako i u praktičnom djelovanju te imati određenu dimenziju više u svom ukupnom djelovanju u području informacijskih znanosti i djelatnosti koje će biti prepoznato kao korisno od stručne i šire zajednice.

Više na poveznici: http://www.nsk.hr/nagrada-tibor-toth-za-2018-godinu-dodijeljena-ivanu-kraljevicu-za-doprinos-zelenim-knjiznicama/